...

Subsidie kunststof kozijnen 2024

In de zoektocht naar nieuwe kozijnen krijg je te maken met veel informatie over prijs, kwaliteit en materiaal. Eén ding wat je hierbij zeker niet over het hoofd wilt zien is de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van kunststof kozijnen: de subsidie kunststof kozijnen 2024.

Voordelen Rebu kozijnen als leverancier

Maak gebruik van de subsidie kunststof kozijnen

De financiële ondersteuning is in het leven geroepen om huiseigenaren te motiveren om energiebesparende (isolatie) maatregelen te treffen aan hun woning. Behalve een waardevolle investering, kan het financieel zeker de moeite waard zijn. Maak er gebruik van!

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

De kunststof kozijnen subsidie valt onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). In hoeverre je precies aanspraak kunt maken op de subsidie, is afhankelijk van de hoeveelheid energiebesparende maatregelen die je gaat doorvoeren. 

Je kunt al gebruikmaken van de subsidie kunststof kozijnen 2024 bij minimaal één energiebesparende maatregel. Voer je meer dan één isolatiemaatregel uit, dan verdubbelt het subsidiebedrag. Denk bij deze maatregelen bijvoorbeeld aan een aansluiting op het warmtenet, de installatie van een warmtepomp of het doorvoeren van HR++ glas isolatie. Het kan dus de moeite waard zijn om te kijken of je jouw huis op meerdere manieren kunt verduurzamen.

Vrijblijvend advies

Levering door heel Nederland, met montage van de kozijnen binnen een straal van 40 km vanuit Wormerveer.

Rebu kozijnen dé goedkoopste kozijnen leverancier

Voorwaarden voor kunststof kozijnen subsidie

Wil je gebruik maken van de subsidie kunststof kozijnen 2024, dan zijn er aan aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Alle actuele voorwaarden voor de kunststof kozijnen subsidie 2024 lees je op de pagina van de RVO. 

De gemeente kan je vaak ook meer vertellen over de mogelijkheden wat betreft de gemeente subsidie kunststof kozijnen.

Uitzonderingen op de subsidie

Je komt niet automatisch in aanmerking voor de kunststof kozijnen subsidie, er zijn een aantal uitzonderingen. 

Per type isolatie kun je maar een keer subsidie aanvragen. Heb je eerder subsidie ontvangen voor HR++ glasisolatie, dan kan dat later niet nog een keer. Ook niet als het glas bijvoorbeeld op een andere verdieping van de woning wordt geplaatst. Voer je dus dezelfde isolatiemaatregelen meerdere keren uit over een langere periode, dan is het aan te raden om te wachten met de subsidieaanvraag tot alles gereed is. Je kunt dan in één keer de subsidie kunststof kozijnen aanvragen. 

Ga je de oppervlakte van een woning uitbreiden door middel van een aanbouw, nieuwe verdieping of bijvoorbeeld een dakkapel? Dan kom je niet in aanmerking voor de kunststof kozijnen subsidie. De kozijnen vervangen subsidie kun je wél aanvragen wanneer je een (oud) kozijn wilt verwisselen.

Bedragen voor de subsidie kunststof kozijnen 2024

Het precieze bedrag van de subsidie is afhankelijk van het type maatregel, en de hoeveelheid maatregelen die je doorvoert. Dit zijn de subsidiebedragen per m2 voor maatregelen die zijn uitgevoerd ná 01-01-2023:

MaatregelenSubsidiebedrag per m² in 2024
HR ++ glas€ 23 per m2
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen
(met isolatiewaarden < 1,2 en > 0,7)
€ 10 per m2
Triple glas€ 65,50 per m2
Nieuwe isolerende panelen in kozijnen € 45 per m2
(met isolatiewaarde < 0,7)
€ 45 per m2

Het aantal vierkante meters waar je de financiële ondersteuning voor kunt ontvangen, is minimaal 8 en maximaal 45. Dit is alleen mogelijk bij HR++ glas of Triple glas.

Kunststof kozijnen subsidie in 2024

Ten opzichte van voorgaande jaren is er in 2024 weinig veranderd wat betreft de subsidie kunststof kozijnen. Door het hogere budget kunnen er dit jaar nog meer woningeigenaren gebruikmaken van de financiële voordelen en hun woning mooier, veiliger en vooral duurzamer maken. 

Voorheen konden eigenaren van een monumentale woning geen aanspraak maken op de kozijnen vervangen subsidie en dat is vanaf dit jaar wél mogelijk. Voor deze categorie is de minimale isolatiewaarde aangepast en is de minimale hoeveelheid m2 glasisolatie bijgesteld naar 3m2 in plaats van 8m2.

Voorwaarden voor kunststof kozijnen subsidie

Het aanvragen van de kunststof kozijnen subsidie kan eenvoudig online bij de RVO via Mijn RVO. Kijk van tevoren goed welke documenten er nodig zijn voor de aanvraag en houd de DigiD bij de hand. 

Op zoek naar advies bij de keuze voor kunststof kozijnen? De vakkundige medewerkers van Rebu kozijnen denken graag mee. Ontdek onze scherpe prijzen voor hoogwaardige kunststof kozijnen en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Rebu kozijnen maakt het verschil! 

Onze Portfolio

Ontdek onze succesvolle projecten in de portfolio. Laat je inspireren en zie wat Rebu Kozijnen voor jouw project kan doen.

Kozijnen vervangen

Oostzaan

Kozijnen vervangen

Oostzaan

Kunststof kozijnen inclusief montage. kunststof kozijn +deur
Kozijnen vervangen

Zaandam

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.